Nieuwsbrief

 

Otiummassage     

Nieuwsbrief juni, juli en augustus

 

In deze nieuwsbrief kunt u de uitslag vinden van het tevredenheidsonderzoek die ik heb gedaan in februari van dit jaar. Natuurlijk ook de dagen dat Otiummassage gesloten zal zijn i.v.m. Zomervakantie.


Dit jaar wordt toch wel weer iets beter dan dat we denken aangaande het huis.

We hebben een opleverdatum voor december van dit jaar. Dat is gelukkig al eerder dan dat eerst werd gezegd. Als nog duurt het nog even en moet er nog steeds geklust worden eer we kunnen gaan wonen.

 

Toch denken we wel weer iets positiever. Leuke dingen om aan het huis te doen. Leuke dingen om in de tuin te doen. Die er in eerste instantie helemaal niet zal zijn. Maar toch leuk om er over na te denken. Nemen we planten/ gras of alleen maar stenen.

Ook dit jaar lekker op vakantie. Heerlijk om lekker even weg te gaan. Een andere omgeving en even geen huis waar je naar toe kan gaan om te zien dat er nog steeds niets is gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag Tevredenheidsonderzoek Otiummassage:

Ik zal u het antwoord op de belangrijkste vragen (voor mezelf) laten lezen. Er zaten namelijk ook vragen tussen die voor u als klant minder belangrijk waren maar wel een paar leuke antwoorden opleverden. Hiervan zal ik er ook een aantal laten lezen.

§  Otiummassage kreeg op de vraag wat voor “indruk de Praktijk op u had , hoe het met de hygiëne gesteld was, openingstijden/ locatie/ parkeergelegenheid : Ruim voldoende.

De meeste mensen hadden een 4 of een 5 aangevinkt.  Hier ben ik natuurlijk super blij mee. Hier werk ik hard voor.

 

§  Ik had aangegeven dat de prijzen van de massage misschien omhoog zouden gaan/ dat er in de tijden van de massages wat zou veranderen. Tot op heden heb ik dit niet gedaan. Ik vind het ondanks alle antwoorden nog steeds lastig om hier iets te veranderen.
Het antwoord dat ik kreeg was:
-Prijs/ kwaliteit verhouding ligt goed
- Veranderen van tijden qua massage (50 naar 70 min) dit hoefde voor 90% van de mensen niet.

 

§  Mijn vraag over wat u het liefste had aangaande de betaling. Kreeg ik terug:
65% geen probleem met contant betalen
25% liever pinnen/ overmaken
10% maakte het helemaal niet uit.

Door deze uitslag zult u dus voorlopig alleen maar contact kunnen betalen bij Otiummassage.

Dit blijft voor mij de goedkoopste manier. Zou ik een pinautomaat nemen/ u laten overboeken dan kost dat best wel veel geld.

 

§  Ik vond het ook leuk om te horen dat bijna iedereen de website wel eens bekeek en hem informatief en duidelijk vond. Ik hoop hem dit jaar te kunnen updaten en toch nog duidelijker te maken.

 

§  Het vreemde vond ik het volgende: 

Weet u wat voor massage u ontvangt en wat Otiummassage voor aanbod heeft?

80% van de mensen die het onderzoek hadden ingevuld, hadden een andere massage ingevuld dan degene die ze ontvangen. Ook wisten heel veel mensen niet wat voor soort massages u bij Otiummassage allemaal kunt boeken. Dit is toch niet duidelijk genoeg.

 

Ik zal binnenkort een vraag via Facebook stellen, maar ik zet hem ook alvast in de Nieuwsbrief:

“zou het voor u als klant makkelijker zijn om 1 naam te gebruiken waaronder meerdere massages zouden vallen?
Wanneer u dan komt voor een massage kan ik ter plekke bedenken welke soort/ soorten massage bij u klacht zouden passen en deze dus onder de noemer “Otium” bij u kunnen toepassen.

 

Bijv. u heeft last van u kuiten. Hier kan ik een triggerpoint massage voor gebruiken maar ook een Bamboe/ Balinese.  Als u nu komt en u geeft aan wat voor klachten u heeft kan ik bij u de Otium toepassen en dus een mix van verschillende massage toepassen. Op deze manier hoop ik dan nog meer te kunnen voldoen aan uw massage wensen.

 

§  De massages die mensen hadden aangevinkt werden allemaal als goed ervaren. De meeste massages kregen een 5 als cijfer. Daar ben ik ook super blij mee. Dat is toch een eer voor mij als masseur.

 

§  Op de vraag “hoe makkelijk is het om een afspraak te maken”? Kreeg ik een cijfer 5, maar op de tijden werd matig gereageerd. Dit kwam voornamelijk omdat ik nog steeds niet genoeg avondmassages aanbied.
Ik kan u zeggen dat dit in de toekomst gaan verbeteren, maar wanneer en hoelang nog dat kan ik u nog niet zeggen.

 

Ik was ook heel blij om te lezen dat u mij als persoon ook een 5 gaf. Hiernaast ervaarde u als klant de praktijk ook als: rustgevend/ ontspannen/ prima/ heerlijk/ fijn / relaxt/ knus en warm /prettig en laagdrempelig. Dat was ook super fijn om te lezen.

§  Door u als klant werden er ook nog leuke en goede tips meegegeven voor in de nieuwe praktijk. De nieuwe praktijk zal wanneer het huis af is in de Keetberg laan  komen te zitten in IJmuiden. Dit is echt het einde van IJmuiden. U zult vanuit de praktijk gelijk het duin in kunnen wandelen.

Qua tips hoop ik wat dingen mee te kunnen nemen. Eens kijken of u dat in de toekomst gaat merken.

 

Als laatste wilde ik iedereen super bedanken voor het invullen van het tevredenheidsonderzoek.

Op deze manier kreeg ik toch weer een goed zicht op de praktijk. Ook werd mij duidelijk dat ik goed op 1 lijn zit met u als klant. Dat vond ik ook prettig.

 

 

 

Wat is het verschil tussen een Bamboemassage en een triggerpointmassage.

In de vorige nieuwsbrief heb ik uitgelegd wat het verschil was tussen een ontspanningsmassage en een Balinese massage.

Een Klassieke ontspanningsmassage is vooral gericht op het algemeen gevoel van welbehagen en ontspanning van lichaam en geest.

 

Een Balinese massage is vooral gericht op het herstellen van de energiebanen, afvalstoffen uit de spieren verwijderen waardoor u zich weer fit voelt. De balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang wordt hersteld.

Dit keer zal ik het verschil uitleggen tussen een Bamboemassage en een triggerpointmassage. Ook zal ik het verschil tussen een ontspanningsmassage en Balinese massage er nog een keer inzetten.

 

 

Triggerpoint massage:

Is een massage die een oplossing biedt voor mensen die langdurig pijn ervaren. Tijdens de massage worden “spierknopen” opgezocht en los gemasseerd.

Meer informatie:

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of “knoopjes”. Deze kleine verhardingen ontstaan door verkeerd gebruik van spieren bijvoorbeeld door overbelasting, een ongeluk, stress, slechte voeding, etc.

Wanneer je verhardingen in je lichaam hebt dan zorgen ze vaak voor pijn en andere ongemakken.

De ongemakken of pijn vinden vaak plaats op andere plekken van het lichaam dan waar de verharding zit.

 

De meeste problemen die ontstaan door verhardingen kunnen met een aantal massage sessies verbetering opleveren of er zelfs voorzorgen dat de klachten helemaal verdwijnen.

 

Problemen die zoal ontstaan door verhardingen zijn:

-        hoofdpijn

-        pijn in de nek, schouders, onderrug

-        pijn in de gewrichten

-        tintelende vingers, armen, etc.

-        gevoelloosheid in armen, vingers, etc.

-        pijn in kuiten/ onderbenen tijdens sporten/ wandelen

 

Een triggerpoint massage is geen ontspannende massage. Tenminste niet gelijk.

Wanneer de spierknopen worden los gemasseerd treedt er uiteindelijk ontspanning toe.

 

Bamboemassage

Bij een bamboe massage staan de vijf elementen centraal. Deze elementen (hout, vuur, aarde, water en metaal) hebben ieder een eigen betekenis. Deze massage bestaat al eeuwen en komt oorspronkelijk uit China.

 

Voor de liefhebbers van natuurlijke, ontspannende massages is deze massage ideaal.

 

Tijdens de massage worden de zenuwuiteinden in de huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld met de welbekende bamboestok. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd.

De bamboestok is het verlengstuk van de handen, onderarmen en ellenbogen van de masseur.

Door de bamboestok wordt er een bepaald soort stevigheid gevormd, waardoor de massage een dieper effect heeft.

 

De bamboe massage kan uitstekend worden toegepast wanneer het nodig is om de bloedsomloop extra te stimuleren. Daarnaast helpt het de afvoer giftige stoffen uit het lichaam te bevorderen.

Deze massage kan ook worden toegepast wanneer het nodig is om krampen te verlichten.

 

 

 Otiummassage is gesloten op de volgende dagen:

 

-        18 en 22 juni

-        26 juni tot 25 juli 2018 i.v.m. Zomervakantie

-        16 augustus

-        20 augustus

 

  

Otiummassage biedt u ook weer een leuke aanbieding voor de

Maand juni, juli en augustus Wilt u weten welke aanbieding er zijn is in deze maand kijk dan eens op de website onder AANBIEDINGEN.

 

Wilt u meer informatie over Otiummassage. Kijk dan vooral op de website of hou voor meer informatie mijn facebook pagina in de gaten: https://www.facebook.com/Otiummassage

 

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken

Bel: 06 - 33 011 262 of

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.otiummassage.nl

 

Een massage groet van,

Bianca van Veen